top of page

Hellenic Grand Prix Compak Sporting 2014

Το Σαββατοκύριακο 5-6 Απριλίου διεξήχθη στο Σκοπευτήριο Πήλινου Στόχου Ρόδου, ο αγώνας-θεσμός, που φέρει το όνομα «HELLENIC GRAND PRIX COMPAK SPORTING 2014» με διοργανωτή τον Σκοπευτικό Όμιλο Κολοσσό και την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και Συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Έστω υπ’ όψιν πως ο αγώνας είναι ένα από τα επίσημα Διεθνή Grand Prix του FITASC και αναρτημένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο αγώνας διεξήχθη σε 2 ημέρες και σε 4 stand με της τελευταίας τεχνολογίας μηχανές Laporte, καθώς και ποικιλία special δίσκων, όπως battue, rabbit-λαγός και midi. Τα γήπεδα σχεδιάστηκαν από τον Βέλγο Eric Manshoven, τον κορυφαίο σχεδιαστή γηπέδων παγκοσμίως.

Ο αγώνας από σκοπευτικής πλευράς ήταν εξαιρετικός με κύριους συντελεστές τις άριστες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, όλες τις ημέρες του αγώνα και των προπονήσεων, τις πρωτότυπες και αριστοτεχνικές τροχιές των δίσκων του κ. Manshoven και την αξιοθαύμαστη επιμονή των σκοπευτών που έλαμψαν με τις επιδόσεις τους.

Αγωνιστικά και στην κατηγορία της γενικής κατάταξης νικητής αναδείχθηκε o Κύπριος διεθνής Αβραάμ Άγγελος με 186/200, δεύτερος ο Γιώργος Ψυλλάκης από την Ελλάδα με 179/200, και τρίτος ο Κύπριος Ιωάννου Πέτρος με 178/200. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο επίσης Ελλαδίτης Κοιλάκος Ιωάννης με 176/200 και στην πέμπτη θέση με 176/200 ο Πολωνός Wlodarczyk Remingiusz. Στην έκτη θέση έκλεισε τον αγώνα του ο Βέλγος Eric Manshoven με 176/200.

Στις υπόλοιπες Κατηγορίες, στην κατηγορία των Super Veteran νικητής ήταν ο Νικόλαος Μητρόπουλος, στην κατηγορία των Βετεράνων πρώτος o Eric Manshoven με 2ο τον Γιάννη Γκίνη και 3ο τον Δημήτρη Πιστολά. Στην κατηγορία των εφήβων πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Ροδίτης Πετρόπουλος Μάριος.

Ο αγώνας ήταν και ο 2ος αγώνας του Κυπέλλου Κόμπακ της ΣΚΟΕ, με 1ο νικητή τον Γιώργο Ψυλλάκη, 2ο νικητή τον Γιάννη Κοιλάκο και 3ο νικητή τον Νικο Μαυρομμάτη.

Υπερπολύτιμη επίσης κατέστη η παρουσία των Διεθνών Διαιτητών, του Κύπριου Γιάννη Ηρακλέους, του Ρώσου Vladimir Kondratenko, του εκπροσώπου της ΣΚΟΕ και Προέδρου της ΕΤΕΚΟ Παναγιώτη Τσαρουχάκη και του Παναγιώτη Πισσά, που πρόσφεραν στους σκοπευτές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Ρωσία, την Πολωνία και την Ιταλία που συμμετείχαν στο ελληνικό Grand Prix, μια μοναδική σκοπευτική εμπειρία.

Η διήμερη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική ύπαρξη των χορηγών: Renato Gamba, Laporte Ball-Trap, Sabatti και ο κ. Ζαγουράκης που με τα έπαθλα που αθλοθέτησαν συντέλεσαν έτσι ώστε όλοι οι αθλητές να αποδώσουν το μέγιστο, μέσα σε ένα υπέροχο κλίμα συναγωνισμού.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, στο διαμαντένιο νησί της Ρόδου, έλαβε χώρα ο αγώνας, που κάποτε αποτέλεσε έναυσμα για τα ελληνικά σκοπευτήρια να καλλιεργήσουν αγωνιστικά το κυνηγετικό αγώνισμα του Compak Sporting. Αξίζει να σημειώσουμε πως την περίοδο 2013-2014 έχουν ήδη κατασκευαστεί τρία νέα σκοπευτήρια που καλλιεργούν το αγώνισμα στη χώρα μας.

Αν αγνοήσουμε το μελανό σημείο της χωματερής που βρίσκεται στην οδό που οδηγεί στο Σκοπευτήριο, ο αγώνας ήταν κατά κοινή ομολογία ο καλύτερος αγώνας Compak που έχει διεξαχθεί σε ελληνικό έδαφος.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page